Selasa, Mac 16, 2010

"taujihat.."

Assalamualaikum wbt.

Syukran Aishah for this mesej..memberikan sahabatmu ini satu panduan dan memberi kekuatan kepada imanku tatkala berada di dalam 'zon' seperti sekarang ini..

Akan kukongsikan mesej kamu buat tatapan skrin maya sahabat-sahabat yang lain agar sahabat-sahabat di luar sana turut merasai kebersamaan di dalam 'perjuangan' ini. Hanya usaha yang ikhlas dan suci dipandang oleh Allah SWT..

"Hassan Al-Banna Rahimahullah menyatakan apa yang dilakukan oleh Rasulullah SAW ketika mendidik para Sahabat, yakni memberi perhatian yang begitu besar terhadap pengukuhan iman dan perbuatan, lalu menyatukan hati mereka dalam wadah kasih sayang dan persaudaraan sehingga kekuatan aqidah berpadu dengan kekuatan persatuan. Maka lahirlah jemaah atau golongan yang ideal dengan kekuatan tak tertanding dan dakwah berkembang tanpa ada sempadan.."-16march 2010-12.39am.

~walau dimana kita berada, aqidah perlu dikukuhkan. Setiap individu perlu memainkan peranan membangunkan aqidah. Mungkin terfikir di fikiran kita.."Aku bukannya mampu,sedangkan aqidah sendiri pun lintang pukang..".. tapi bukan itu yang perlu dipersoalkan..Apa yang penting dan paling utama adalah niat dan usaha kita untuk kukuhkan dan mantapkan aqidah Muslim.

~Segalanya bermula dengan diri sendiri.Diri yang kuat bermula dengan 'akar' yang kuat..

Wallahua'lam.

salam mujahadah,

muslihah zaki,

1832 pm

Kelantan.

Tiada ulasan: