Jumaat, September 18, 2009

::salam 'eidul-fitri::

bismillah...
selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad SAW..

syukur pada Allah SWT kerana masih kurniakan kita semua nikmat hidup di muka bumi ini.. di saat ini, mungkin masih ada umat Islam yang asyik meneruskan ibadah.. dan ada juga yang sedang membuat persiapan untuk 1 syawal.. apa yang ana nak coretkan disini sempena saat ini dan ketika ini adalah semoga kita semua tetap berada dalam kesederhanaan.. mudah-mudahan tarbiyah yang diperolehi di dalam madrasah Ramadhan dapat membentuk satu nilai keimanan, ketaqwaan, ketenangan dan kesyukuran pada kita hamba-Nya..insyaAllah.. pandanglah dunia ini sebagai nikmat dan kurnia dari Allah SWT untuk meningkatkan kekuatan diri..

bersyukur kita pada Allah SWT kerana masih mengurniakan ketetapan iman dan Islam.. jangan kita lupa pada yang tiada.. kerana kita jua akan berada di tempat mereka suatu saat nanti..

pada pengunjung site ana, sahabat-sahabat dan teman seperjuangan, tiada apa yang ana dapat berikan melainkan doa moga kita semua tetap kekal dalam ikatan aqidah kerana Allah Ta'ala.. tiada kad raya yang dapat ana layangkan pada kalian.. selamat balik kampung..bagi yang masih punyai ibu bapa, pandanglah wajah mereka dengan penuh kasih sayang..minta Allah SWT lembutkan hati kita ketika bersama mak ayah...

mudah-mudahan amal di bulan ramadhan dapat kita teruskan pada 11 bulan yang lain.. insyaAllah..

salam 'eidul-fitri..

~muslihah zaki~