Selasa, Ogos 20, 2013

Soalan-soalan Membongkar Syiah

Soalan-Soalan Membongkar Siapa Syiah Yang Sebenarnya.

Jika berhujjah atau berdialog dengan orang-orang Syiah, kelompok Sunni pro-Syiah, Syiah dari segi politiknya atau kelompok pencinta kepada Revolusi Iran, Tanyakan kepada mereka mengenai soalan-soalan ini:

1) Kenapa tiada seorang Syiah di pusat tahanan Teluk Guatanamo?

2) Kenapa negara-negara Barat tidak menyenaraikan anggota militia Syiah dalam senarai pengganas? Contohnya seperti Hisbullat?.

3) Apa yang sebenarnya dilakukan oleh Hisbullat di selatan Lubnan? ( Mereka berkubu 30 km didalam sempadan Lubnan dan memenuhkan kawasan tersebut dengan masyarakat Kristian dari UN supaya tiada pun Mujahidden Sunni datang ke kawasan tersebut untuk menyerang Israel)

4) Tahukah anda peristiwa yang berlaku pada tahun 2006 merupakan drama bertaraf antarabangsa antara Syiah dan Hisbullat untuk menjaga sempadan Israel, sama seperti yang dilakukan oleh rejim Assad.

5) Kenapa droid milik Amerika asyik mengebom anggota Al-Qaeda dn tentera-tentera Syariah setiap hari di Yemen tetapi TIDAK PERNAH mengebom tentera Huthi Syiah di Yemen walaupun mereka tahu KEDUA-DUANYA di Yemen dan terlibat dalam pergolakan di sana?

6) Kenapa Perancis masih enggan menyenaraikan Hisbullat dalam senarai pengganas antarabangsa?

7) Mengapa France melakukan "Perbincangan" setiap hari tentang menghantar senjata untuk FSA yang boleh dikawal dari jauh dan dikesan oleh GPS, tetapi masih TIDAK PERNAH menghantar sebutir peluru pun sehingga sekarang?

8 ) Mengapa barat TIDAK PERNAH membenarkan untuk membentuk mana-mana negara Islam Sunni dengan undang-undang Syariah sepenuhnya, bukan di Afghanistan, Pakistan, Somalia, Mali, Yemen walaupun majority dari mereka mahukan undang-undang Syariah ini,,,, TETAPI mereka membenarkan Iran untuk menjadi negara Syiah TERBESAR mempraktikkan sepenuhnya Undang-Undang Syariah Syiah di teluk Arab?

9) MENGAPA Syiah telah dibenarkan untuk menyebarkan agama mereka di Afrika dan menukar 50% daripada Afrika kepada Syiah tetapi SEMUA PERTUBUHAN ISLAM BUKAN KERAJAAN ( NGO) adalah dilarang sama sekali daripada bercakap untuk menyokong Sunnah?

10) Mengapa Hisbullat, Iran, Iraq dibenarkan untuk membunuh DI KHALAYAK RAMAI di Syria tetapi Sunni dilarang sama sekali untuk mengatakan semudah perkataan "BANTULAH FSA" mereka akan ditangkap!


Kemudian tanyakan mereka soalan-soalan ini ;

1. Mengapa negara/kumpulan yang mahu menegakkan Islam tidak diiktiraf menang walaupun telah menang seperti FIS di Algeria dan Hamas.. begitu juga yang menang secara kekerasan sepertt di Afghanistan dan Somalia. Sebaliknya semasa perang Israel-Hezbollat pada 2006 yang lepas, Hezbollat (baca Hizbus Syaitan seperti yang diberikan nama oleh Sheikh Yusuf Qaradhawi) cepat-cepat diumumkan sebagai pemenang?

2. Mengapa serangan propaganda berbeza antara Sunni dan Syiah.. serangan propaganda terhadap al-Qaeda, Taliban dan jemaah-jemaah jihad yang lain adalah dengan maksud untuk memburukkan mereka tetapi serangan propaganda terhadap syiah untuk menaikkan imej mereka di mata dunia.

3. Mengapa sekatan dilakukan terhadap negara yang dikuasai Sunni yang benar-benar ingin menegakkan syariat Islam seperti sekatan penerbangan (flight tidak dibenarkan mendarat) seperti berlaku kepada Afghanistan zaman taliban dan sekatan perbankan dengan negara luar tetapi tidak dilakukan kepada Iran.

4. Mengapa kumpulan Sunni yang khusus memerangi Syiah di Pakistan iaitu Sipahi Sahabah dengan Lasykar Jankghuie dilabel pengganas oleh barat tapi sebelah syiah iaitu Tehrik Ja'fari tidak dilabel pengganas.

5. Mengapa tokoh-tokoh Syiah yang kononnya dimusuhi Barat dan Israel seperti pemimpin Iran bebas kemana-mana (boleh bermut'ah) dan boleh berucap di meja PBB..sedangkan pejuang-pejuang Islam diburu hingga ke lubang cacing hingga nak guna alat-alat selular pun tidak boleh kerana bimbang dikesan oleh satelit barat lalu dibunuh...inilah yang berlaku kepada pejuang-pejuang Sunni di Iraq, Afghan, Chechen, Palestin...


Soalan-soalan ini menjelaskan jawapannya bahawa Syiah sama ada IRAN, SYRIA, HEZBOS SYAITAN, SYIAH IRAQ bermain wayang dengan Israel disebalik peristiwa-peristiwa di Timur Tengah sekaligus mengesahkan sangatlah benar Syiah sebenarnya kakitangan Yahudi secara sedar dan Barat (Yahudi) sangat mengenali hati budi permusuhan Syiah terhadap umat Islam. Kita tidak lupa Syiah adalah berasal dari benih Yahudi Abdullah bin Saba' muncul selepas 10 tahun kewafatan Baginda S.A.W.

credit to fb
Syria Care: Pertubuhan Penyayang Islam Membantu Syria